Skip to main content

Tudung Diamond Bajet Cun DIY

          Hari ini Sha nak share macam mana nak buat tudung bawal kosong RM3 korang jadi bling-bling..... 
estimate bajet untuk sehelai tudung ni ...


      tudung bawal RM3 (shopee)+ Hotfix RM9(shopee)= RM12
                                                                         
Sha lebih suka guna bawal crepe..senang nak bentuk..tapi kalau korang nak guna bawal cotton voile ke chiffon ke atau material lain up to korang...nak buat kat shawl pun boleh ikut kreativiti masing-masing

1) Mula-mula iron permukaan tudung tempat yang korang nak lekatkan hotfix nanti,

2) Guntingkan hotfix korang...selalunya dalam sekeping ada 4 row..jadi Sha bahagikan kepada 4.

3) Lekatkan hotfix pada permukaan tudung yang korang dah iron tadi



          4) Iron hotfix yang dilekatkan tadi..sehingga semua batu-batu hotfix tu melekat pada tudung. Selalunya batu-batu yang halus korang kena tekan sikit iron tu supaya tak ada pembaziran...cara nak tahu samaada hotfix tu dah betul-betul melekat atau tidak...korang cuba peel off plastik transparent tu sedikit demi sedikit..kalau ada yang masih belum betul-betul melekat..korang iron kan lagi..                                   




Dah siap!


Fom my closet..DIY by me ^_^

     Lepas ni nak buat bisnes tudung pon boleh kan..modal RM12 jual RM20..dah dapat untung! Sebab kebanyakan tudung yang berdiamond macam ni harga tak kurang RM20...nak buat untuk pakai sendiri pun boleh..Sha suka lekat sendiri hotfix pada tudung,boleh lekat sesuka hati kat mana yang Sha nak...dan yang pasti..Jimat! 






Comments

Popular posts from this blog

Muka Cantik Hati Binatang

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Jom Berkenalan Dengan Ziefa Soap

     First of all,entry ni tidak dibayar oleh mana-mana pihak (i just share it due to the outcome thats really works for me which i love it!) So tak ada istilah biased ea awak2 dan entry ni sedikit panjang so Sha cuba make it as interesting as possible ^_^