Skip to main content

BREAKFAST (resepi menu sarapan pagi) - 16 Days Photo Challenge | day 3

          Hola!..cabaran hari ni adalah topik tentang breakfast..ermmm susah sikit sebab aku jarang breakfast waktu pagi..dulu zaman kolej pon  pergi kelas tak turun sarapan..sebab habbit kot..tapi aku suka makan junk food waktu pagi sebab aku rasa kenyang lebih lama..
my breakfast for today...
         
         Bagi korang yang rajin sarapan pagi tapi takda idea nak masak apa or bosan ngan menu yang sama,jom..aku nak kongsi satu resepi menu sarapan pagi yang mungkin korang boleh try..
mungkin ada yang dah tau resepi ni..tapi aku nak share jugak sebab lain orang lain cara..betul tak..bagi yang tak pernah cuba,selamat mencuba ya!
selamat mencuba!

              Menu ni selain untuk breakfast,.untuk minum petang seisi keluarga pon best jugak!..try laaaaa....

16 Days Photo Challenge

                                      http://herneenazir.blogspot.com/

                                catatan oleh : sya greenalista
                       

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..