Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Segmen : New Year Blogwalking Januari by Sulyanie Ghazali

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : Taktau lagi hahaha. Nanti sul bagitau. ♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peseta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain. ♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari sabtu. ♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)

Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



Lebih mudah tengok update kat blog dengan QR code

Aku rasa ramai yang dah sedia maklum mengenai penggunaan QR code..kat kotak-kotak CD,aplikasi wechat dan beberapa jenis media sosial lain..korang selalu jumpa kod camni...
      Tapi baru-baru ni member aku introduce cara nak tengok update kat blog sendiri hanya melalui QR code..lebih senang dan tak perlu buka browser!..

Kawan..kawan baik?

Semua orang ada kawan..betul tak?...selalunya kita ada ramai kawan,tapi tak ramai kawan baik/ bestfriend.. kawan baik adalah kawan yang paling rapat dengan kita..ketawa bersama..kongsi rahsia..yang selalu ada dengan kita..kita rasa selesa berkawan..segala masalah kita luahkan kat dia..even kita tak rasa segan kongsi masalah peribadi dengan kawan baik kita..


SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist

 Kapas putih tengah buat "audition" pencarian bloglist baru untuk bulan januari tahun 2015 katanya..jom kita cuba nasib ..hehe..syaratnya tak perlu menyanyi atau berlakon di hadapan beliau..cuma perlu ikut beberapa syarat mudah yang ditetapkan..nak tau syaratnya..klik banner kat bawah tu..

Kahwin pada usia muda..

Tadi  aku terbaca sebuah entry dari Syahirah Valiant mengenai pasangan muda yang baru berkahwin baru-baru ini..pengantin lelaki berusia 15 tahun manakala pengantin perempuan pula berusia 17 tahun..bak kata Syahirah,jodoh tak mengenal usia tak mengenal waktu..cepat atau lambat semuanya ketentuan yang maha Esa..by the way selamat pengantin baru kepada pasangan tersebut dan selamat menempuh alam baru, semoga berkekalan sehingga ke Jannah..

segmen : zaman persekolahan..

Cik Balqis cakap rules segmen ni pilih satu nombor SAHAJA..sebenarnya dalam gambar tu terdapat beberapa nombor yang memang 'kategori' aku time study..aku tak pasti nak cerita zaman mana..sekolah menengah or zaman kolej..so aku pilih nombor yang memang kategori aku dari zaman sekolah menengah hingga ke zaman kolej yang aku tak dapat nak eliminate..tak lain dan tak bukan ..nombor 4 !..(kaki sakat)


Jom Blogwalking Kaw-Kaw Bersama Cik Iman

Jom join ramai-ramai!..kita blogwalking kaw-kaw bersama Cik Iman..tingkatkan trafik + sama-sama meriahkan 1st segmen beliau..syaratnya??..dont worry..Cik Iman tak mintak hati nyamuk dan jambatan emas katanya..hihi...tak caya??..klik banner tu untuk join..

Sha tag :

Didie
Ariena Opie Naalisa

simple giveaway by Licha

Klik banner di atas tu untuk join..syarat-syaratnya mudah..cuma perlu follow semua penganjur..hadiah yang ditawarkan sangat menarik..hadiah misteri pon ada!..apalagi..jom2..

Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril

Tengok banner dan tajuk mesti korang dah tau entry ni tentang segmen kan?..kali ni dapat jemputan dari Muhammad Shahril pulak..(thanks En. Purple..hehe)..jom blogwalking sambil follow sampai letih..sampai pengsan pon its orait..yang penting traffic naik..kan3???


 Macam biasa..klik banner untuk menerjah tuan rumah..syarat-syaratnya simple dan tak perlu bayar yuran untuk join..heeeee.. jom lerrrrrrrr

CCTV dalam fitting room?

Macam-macam taktik pemilik kedai zaman sekarang nak kesan pencuri bagi mengelakkan kerugian..terbaru aku baca post member aku pagi tadi,CCTV berbentuk penggantung baju diletakkan dalam fitting room..

7 hari bersegmen..

Hollaa.. Sempena munculnya sang Disember iaitu bulan terakhir tahun 2014,aku decide sepanjang minggu pertama bulan 12, start dari1 Disember sehingga 7 Disember aku nak penuhkan blog ni dengan segmen dari rakan-rakan blogger yang lain..so dalam seminggu ni aku nak bersegmen sampai pengsan!..hoho..sesiapa yang ada buat segmen tu sudi-sudi laa jemput ya kot-kot aku tak alert korang ada buat segmen..
 - Sticky post -


EXPIRED

Segmen Blogwalking by Fadzlina

Jom kita berblogwalking bersama Fadzlina Hamali..tambah kenalan + tingkatkan pageviews..dan yang paling penting,bagi support dengan memeriahkan lagi segmen ni..jom! join ramai-ramai..
       Macam biasa,klik banner untuk join..aku dah..korang ..bila lagi..hehe..

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

Nak buku?? nak top-up?..haaa..jom meriahkan GA anjuran blogger comel Kameq Diana ni..klik banner untuk maklumat lanjut k...dont miss it!..heeeeeeeeeeeee..

Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha

Assalamualaikum Salam sejahtera buat semua.
Sempena cuti sekolah yang masih berlangsung ni, cikgu nak lancarkan segmen ringkas dari blog simple cikgu ni. Harap dapat sambutan. Tujuan utama cikgu anjurkan nak rapatkan ukhuwah dan tambah kenalan di alam maya. Dalam masa yang sama bole kongsi maklumat dan info.
Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha
Syarat simple je:- 1. Follow blog cikgu (boleh tengok side bar) - tak paksa pon hehe 2. Buat tajuk "Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha" 3. Tinggalkan url entry kat entry ini jugak
Copy coding yang disediakan.

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH AKHIR TAHUN bersama cikgu ayu

owwww who live in the pineapple under the sea??SPONGEBOB SQUAREPANTSSSS!!..cuti sekolah dah kan??....so sambil-sambil tengok kartun tu jom kita konvoi blogwalking ramai-ramai bersama cikgu ayu..hehe..jom3.

                 .
     Macam biasa..click banner to join..syarat-syaratnya lebih mudah dari syarat pinangan Puteri Gunung Ledang..

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN
Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :Follow blogCNAdd To Circle G+CikguNorazimahdanFollow Instagram cikgunorazimah (jika ada)Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN"Copy codingyang telah disediakan dan paste kan ke dalamruangan HTMLdanPublish entri.Tinggalkan URL entrianda ke dalam ruangan komenINI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.
Kredit untuk Kak Mialiana.

SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.

Assalamualaikum :)


Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU

Syarat dia terlalu simple.

 Follow blog sakura :)
 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.
 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)
 Dah boleh start blogwalking.
 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 


So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)
Fi Hifzillah, Wassalam.

Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad