Skip to main content

Kawan..kawan baik?

     Semua orang ada kawan..betul tak?...selalunya kita ada ramai kawan,tapi tak ramai kawan baik/ bestfriend.. kawan baik adalah kawan yang paling rapat dengan kita..ketawa bersama..kongsi rahsia..yang selalu ada dengan kita..kita rasa selesa berkawan..segala masalah kita luahkan kat dia..even kita tak rasa segan kongsi masalah peribadi dengan kawan baik kita..
                                
   
Tapi..tiba-tiba suatu hari,kawan baik tu tikam belakang kita..ataupun menyimpan perasaan dengki terhadap kita sehingga  dia sanggup mengkhianati kepercayaan kita...sedangkan kita tak pernah sangka akan diperlakukan seperti itu..dan kita seperti orang bodoh memberi sepenuh kepercayaan kat dia....oucchhhh!..pastinya sangat menyakitkan bukan?..
      Mungkin korang takda pengalaman diperlakukan seperti ini..tapi korang dapat bayangkan tak betapa sakitnya hati jika kawan baik korang buat macam tu..

Comments

  1. sy penah mengalami situasi mcm ni..kesannye masih terasa sampai sekarang... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa slalunya kalau dah
      kena camni memang susah nak lupa..

      Delete
  2. mestilah sedih sangat.. kita dah matian percayakan dia,tak sangka tiba2 dia buat perangai mm tu.. huhu

    ReplyDelete
  3. Cikna prnh alami bnde ni, now cuma ade kawan je bestfriend xde dh, pd cikna sape pun kita xleh t'lalu percaya....^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pon dah lebih berhati-hati sekarang..takpa laa Cikna ambik pengajaran dari peristiwa lepas..

      Delete
  4. akak x ramai sgt kawan..Alhamdulillah kawan2 yg ade skarang semua baik2 ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung laa akak..hehe ^-^..Sha pon ramai jugak kawan yang baik..

      Delete
  5. sapa tak sedih bila kawan yang kita percaya betray kita. sebab tu kena berpada2 dalam berkawan. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Cik Fafa..bak kata pepatah rambut sama hitam hati lain-lain :) ..

      Delete
  6. Memang sakit bila orang menyakiti hati kita lebih2 lagi daripada orang yang kita anggap paling rapat dengan kita... sehingga kadang2 ada orang berkata, jika nak berkawan atau berkasih, tinggalkan sedikit harapan dan perasaan agar jika kita disakiti satu masa, ada jugak sedikit semangat untuk kita bangkit kembali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaaaaaa really inspiring..hehe..saya setuju!..yang penting kena move on..

      Delete
  7. memang sakit hati ditikam oleh kawan sendiri.

    ReplyDelete
  8. Saya juga pernah kena macam ni..

    ReplyDelete
  9. Lepas ni C.P kena hati-hatilah ya..ambil pengajaran dari pengalaman lepas... ;-)

    ReplyDelete
  10. memang susah nak cari kawan yang betul2 kawan2 . kadang2 terasa begerak sendiri pon ok jgak

    ReplyDelete
  11. Kadang-kadang sha pon lebih sukA sorang2..hehe ^_^

    ReplyDelete
  12. Saya ada kwn baik yg buat camtu..mmg x sangka..sedih sakit ht sbb x sangka dia sanggup buat camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sakit sebab kena khianat ngan orang yang kita percaya..takpa laa Nazirah..mungkin ada something yang buat dia dengki kat awk kot..

      Delete

Post a Comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Baju Raya RM20

Ok kali ni cerita" last minute punya pasal''. Almaklumlah tahun ni tak dapat cuti raya sis sedeyyyyyyyy😭😭...cuti tak dapat,nak shopping raya tak sempat,feel nak sambut raya tahun ni memang hampehhh😒.
      Awalnya tak terfikir nak buat@beli baju raya...haritu kami pergi kedai kain saja nak tengok offer . Sempat memborong 2-3 pasang kain...salah satunya yang dalam gambar kat bawah ni jatuh cinta😍 pandang pertama gitu..Harga sehelai RM28,apek👴 tu kasi RM20,rembat terus!!