Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Bahana media sosial..

Orang kata kerana pulut santan binasa kerana mulut badan binasa..tapi zaman sekarang  kerana facebook nama binasa..di media sosial ni kita kena berhati-hati dengan apa yang kita post..terutamanya facebook..aku ambik contoh facebook sebab ada kaitan ngan entry aku kali ni and facebook media sosial paling femes dengan spy..jeng3..the latest one yang telah menimbulkan ketidak puasan hati sesetengah pihak..seorang penjawat awam yang berpangkat pegawai telah dilabel menghina kerana post beliau di FB yang seakan-akan merendah-rendahkan tempat beliau bertugas..keratan post FB ni aku dapat dari media sosial lain sebab aku bukan spesis yang minat sangat bukak FB..

Sweet Revenge!

Annyeonghaseyo..!..dear my beloved readers hari ni aku nak sharesomething evil!..buaahahahahaaa..tiada paksaan untuk membaca atau meniru action2 yang dikongsikan..

AMARAN!!! Tak semua orang boleh tiru..!..baca boleh..no hal.. ANDA PERNAH DIKECEWAKAN?? GF/BF ANDA PERNAH CURANG? OR BANYAK SKANDAL? CHEATING ON YOU? ANDA MASIH SINGLE? WANNA PAYBACK?

Pandai Hutang Pandai laa Bayar ekk..

Nak T-shirt?..jom join contest ni ramai-ramai..untuk maklumat lanjut klik banner kat bawah ni..banner tuan rumah a.k.a penganjur..



Adat Manusia..Antara Batu dan Permata..

Mengisahkan seorang manusia yang memiliki sebiji batu yang sangat cantik dan unik. Dia menjadikan batu itu perhiasan dalam rumahnya. Batu itu menjadi kebanggaannya kerana setiap kali rakan-rakannya berkunjung ke rumahnya keunikan batu itu menjadi perbualan mereka..pada suatu hari dia terjumpa sebiji batu lain yang juga sangat cantik dan bersinar..dia membawa batu itu pulang dan meletakkannya di sebelah batu kesayangannya..namun keunikan batu baru itu jauh lebih unik berbanding batu yang lama dan kini menjadi batu kesayangannya..batu yang lama mulai diabaikan dan dibiarkan berhabuk...salah seorang rakannya menyuarakan hasrat untuk membeli batu lama yang sudah berhabuk itu. Dia dengan senang hatinya menyerahkaan batu itu secara percuma kepada rakannya itu.

BREAKFAST (resepi menu sarapan pagi) - 16 Days Photo Challenge | day 3

Hola!..cabaran hari ni adalah topik tentang breakfast..ermmm susah sikit sebab aku jarang breakfast waktu pagi..dulu zaman kolej pon  pergi kelas tak turun sarapan..sebab habbit kot..tapi aku suka makan junk food waktu pagi sebab aku rasa kenyang lebih lama..

SOMETHING BLUE - 16 Days Photo Challenge | day 2

16 Days Photo Challenge | day 1- HANDWRITING

Hari ni 16/10/14 bermulanya cabaran 16 Days Photo Challenge yang akan berlangsung selama 16 hari sehingga 31/10/14..haaa ada bran? ...jom! ramai-ramai sahut cabaran ni and bagi support kat blogger yang create challenge ni..untuk join dan baca lebih lanjut klik sini..http://herneenazir.blogspot.com/ (tuan rumah).

Penyakit-penyakit Bawaan Seks..

Berikut merupakan beberapa contoh jenis  penyakit yang boleh berjangkit melalui hubungan seks  tanpa perlindungan:

Selesai makeover..

Huh finally!... Lepas juga hajat aku nak 'touch up' blog ni..dah lama tak update dengan entry baru..banyak kerja kebelakangan ni..curi-curi  masa makeover teratak aku ni..dah bosan ngan template lama suram semacam..kali ni tak tau laa berapa lama akan bertahan hehe..sebab azali aku memang cepat bosan ..(tapi depend jugak laa)..

          Aku memang dah lama nak transform teratak aku ni juz takda masa..haritu member aku cakap blog aku nampak seram...ala-ala mistik gitu..aku pon rasa camtu juga sebenarnya hehe..aku prefer template yang lebih simple macam ex-blog aku dulu..apa lagi..'abracadabraaa'..poof!!..aku transform semua..dari header sampai ke footer..