Skip to main content

Posts

Nakada Air Fryer Review - ( Popia cheese versi air fryer )

Kepada korang yang ada plan atau tengah survey nak beli air fryer...ni Sha nak share one of it.     Brand  Nakada ni sebenarnya agak asing bagi Sha, kali pertama beli brand ni  (dari Go Shop )...hari tu tengok Chef Wan promote , macam menarik...so try beli satu sebab memang dah lama plan nak beli air fryer.
Recent posts

"Modified '' Tudung Terpakai

Entry kali ni Sha nak share macam mana Sha recycle semula tudung lama iaitu tudung bawal satin which is semua sedia maklum tudung bawal jenis ni memang susah & ambil masa untuk dibentuk....dan itulah sebab utama tudung ni bersemadi dengan rapi di dalam almari...
     Tudung bawal satin ni Sha nak modified sikit jadi tudung yang lebih express dan senang digayakan ...bunyi macam complicated,tapi kita nak tambah awning jer sebenarnya ^_^    .....
                    ok,  chalo beteyyy....


*** ini gambar sebelum...

Baju Raya RM20

Ok kali ni cerita" last minute punya pasal''. Almaklumlah tahun ni tak dapat cuti raya sis sedeyyyyyyyy😭😭...cuti tak dapat,nak shopping raya tak sempat,feel nak sambut raya tahun ni memang hampehhh😒.
      Awalnya tak terfikir nak buat@beli baju raya...haritu kami pergi kedai kain saja nak tengok offer . Sempat memborong 2-3 pasang kain...salah satunya yang dalam gambar kat bawah ni jatuh cinta😍 pandang pertama gitu..Harga sehelai RM28,apek👴 tu kasi RM20,rembat terus!!


"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Jom Berkenalan Dengan Ziefa Soap

     First of all,entry ni tidak dibayar oleh mana-mana pihak (i just share it due to the outcome thats really works for me which i love it!) So tak ada istilah biased ea awak2 dan entry ni sedikit panjang so Sha cuba make it as interesting as possible ^_^

Undang-Undang Pelik@Lain Dari Yang Lain part 1..

Di seluruh dunia terdapat beberapa undang-undang yang mungkin bagi kita sedikit pelik@lain dari yang lain yang telah diamalkan selama bertahun-tahun yang tidak pernah kita dengar sebelum ini yang mana sesetengahnya membuat kita tertanya-tanya kisah disebaliknya sehingga ianya digubal menjadi larangan..antaranya..

1) Di Victoria, hanya seorang juruelektrik yang berkelayakan sahaja dibenarkan untuk menukar lampu (light bulb)..jika seseorang yang tidak berkelayakan didapati menukar lampu sendiri,ia adalah dikira menyalahi undang-undang dan dikenakan denda sehingga 10 dolar australia..

Kenali Si Pembohong...

Pernahkah anda ditipu,tertipu dan menipu?....ditipu atau dibohongi mungkin perkara yang sering terjadi pada kita..namun tiada siapa pun yang suka atau mahu dibohongi..mari kita kenali lebih lagi ciri-ciri seseorang yang sedang menipu/berbohong..
      Cara mudah mengesan seseorang itu berbohong, yang pertama adalah melalui ekspresi muka..biasanya micro-expression seseorang yang sedang berbohong akan menunjukkan emosi dan tekanan (distress) dicirikan dengan menarik kening ke atas ke arah tengah dahi seperti gambar di bawah..