Skip to main content

Jom Berkenalan Dengan Ziefa Soap

 
     First of all,entry ni tidak dibayar oleh mana-mana pihak (i just share it due to the outcome thats really works for me which i love it!) So tak ada istilah biased ea awak2 dan entry ni sedikit panjang so Sha cuba make it as interesting as possible ^_^


      Sebelum ni Sha memang pengguna tegar bahan kimia tepek kat muka (still guna actually) pencuci muka bb cream moisturiser night cream mask. Konon nak maintain dan rawat kulit. Tapi benda-benda tu semua cuma cover masalah-masalah kulit muka sha, pori terbuka blackhead whitehead jerawat halus pigmentasi. At the end of the day ├Żang merawat semua masalah tu tetap bahan-bahan semulajadi jadi pilihan. Cuci muka dengan air beras untuk kulit kusam tomato untuk kolagen timun untuk wrinkles. Sebelum tidur at least salah satu tu (time rajin laa,leceh giler kan nak tumbuk beras bagai!) Sebab sha tak suka ada bahan kimia overnight pada muka. It just going to make it worse.
     Alkisahnya,pada suatu hari ternampak post seorang sahabat mengenai Ziefa Soap. Tengok kat gambar tu "100% bahan semulajadi". Menarik! Dah lama cari produk yang macam ni. Sha try beli 1.
    Hari pertama..nak cuci muka guna sabun tu sebelum tidur (so cuti dulu air beras or mungkin resign terus)mula-mula hidu,selalunya sabun bau wangi laa bau bunga laa,first time!dapat sabun bau herba(macam ala-ala bau kulit kayu manis)..ok semakin yakin tak ada bahan kimia, dalam hati kalau bau wangi mesti ada perfume..ada perfume mesti ada bahan kimia..kannn...
     Bila usap ke muka semerbak bau campuran herba dan tekstur macam ala-ala skrub (tapi best sebab membantu buang sisa-sisa kosmetik yang kita dah guna sepanjang hari) rasanya tu serpihan-serpihan halus kulit manggis kot sebab salah satu antara bahannya adalah kulit manggis (**do correct me if im wrong**) . Sha guna masa cuci muka pagi dan malam sebelum tidur.
     Hari ketiga terkejut ruam peluh di dahi dah hilang! Seminggu sebelum tu memang dah suffer ruam peluh dapat lepas picnic tepi pantai. Seminggu tak selesa dahi gatal. Lepas konsisten 3 hari dengan sabun ni selesai masalah! Im impressed actually.
    Konsisten guna seminggu blackhead makin pudar. Blackhead memang dari dulu masalah utama sha terutamanya kat hidung! Dari zaman remaja letih berperang dengan blackhead tapi Alhamdulillah sejak konsisten dengan Ziefa Soap (dah hampir sebulan rasanya) semakin baik...semakin berkurang. So bagi sha memang tak rugi cuba sabun ni..dan memang plan nak repeat order..hihi
     Korang yang ada kulit sensitif dan mudah alahan tu boleh laa cuba... Lepas ni sha harap dorang keluarkan dalam bentuk pencuci muka @ tube. Praktikal sikit nak guna, senang bawa dan senang nak simpan ^_^


Comments

  1. terbaek..


    jemput join segmen ejulz :)
    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete
  2. Hana balas kunjungan! hehe ^^ btw,it's a nice sharing!!

    ReplyDelete
  3. Wah, produk yang sangat berbaloi untuk dibeli...

    ReplyDelete
  4. mak akk pun suruh basuh muka dgn air basuhan beras...
    produk yg bagus...serasi nampaknya dgn sabun ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah setakat ni serasi dah malas nak guna air beras...hihi

      Delete

Post a Comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

Muka Cantik Hati Binatang

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Undang-Undang Pelik@Lain Dari Yang Lain part 1..

Di seluruh dunia terdapat beberapa undang-undang yang mungkin bagi kita sedikit pelik@lain dari yang lain yang telah diamalkan selama bertahun-tahun yang tidak pernah kita dengar sebelum ini yang mana sesetengahnya membuat kita tertanya-tanya kisah disebaliknya sehingga ianya digubal menjadi larangan..antaranya..

1) Di Victoria, hanya seorang juruelektrik yang berkelayakan sahaja dibenarkan untuk menukar lampu (light bulb)..jika seseorang yang tidak berkelayakan didapati menukar lampu sendiri,ia adalah dikira menyalahi undang-undang dan dikenakan denda sehingga 10 dolar australia..