Skip to main content

16 Days Photo Challenge | day 1- HANDWRITING

  Hari ni 16/10/14 bermulanya cabaran 16 Days Photo Challenge yang akan berlangsung selama 16 hari sehingga 31/10/14..haaa ada bran? ...jom! ramai-ramai sahut cabaran ni and bagi support kat blogger yang create challenge ni..untuk join dan baca lebih lanjut klik sini..http://herneenazir.blogspot.com/ (tuan rumah).
16 Days Photo Challenge

   
 Untuk day 1 hari ni topik entry adalah handwriting...teringat time aku sekolah rendah dulu cikgu selalu tegur tulisan aku teruk..dah dekat nak UPSR cikgu suruh aku usaha lebih perbaiki tulisan tangan aku..katanya takut mempengaruhi pemarkahan..masa tu aku budak lagi..aku tak faham kenapa cikgu tak puas hati ngan tulisan aku sedangkan aku rasa tulisan aku dah cukup baik dan dapat dibaca...tapi bila aku buka balik buku latihan sekolah rendah aku dulu...mak aii!..speechlesssss....!
tadaaaa...ni handwriting aku masa darjah 6..masih boleh baca kan?..ehemm
yang ni handwriting aku time dah masuk kolej..memang jauh beza!..and nampak lebih matured..
         Bila buat perbandingan tulisan dulu dan sekarang..jauhnya beza bagai langit dengan bumi,..dan yang pasti...buat aku gelak sorang!..malu pon ada..kalau boleh tak nak ngaku tu ex-handwriting aku..baru beta faham betapa peningnya cikgu beta dulu..hehe..

                                                        catatan oleh : sya greenalista

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..