Skip to main content

Chong Wei tetap di hati..

                Dato Lee Chong Wei,pemain badminton kebangsaan yang telah banyak kali mengharumkan nama negara telah disahkan positif  ujian doping . Berita yang meggemparkan ini semestinya memberi kejutan kepada seluruh Malaysia terutamanya penyokong setia Dato Lee Chong Wei.
will always be my hero..
           
Pastinya banyak tohmahan-tohmahan yang bakal menghujani beliau selepas peristiwa ini. Tidak lari dari spekulasi dan pandangan-pandangan negatif  seluruh Malaysia bahkan mungkin seluruh Asia. Walau apa pun, harus diingat bahawa Dato Lee C.W telah banyak kali mengharumkan nama negara ke persada antarabangsa.
           Cerita di sebalik peristiwa ini hanya beliau yang tahu,dan mungkin beliau mempunyai alasan tersendiri samaada secara sengaja mahupun tidak sengaja. Pada masa-masa seperti ini masyarakat tidak seharusnya membuat kesimpulan sendiri atau menuduh secara melulu bahkan seharusnya memberi sokongan kepada beliau,...bukan bermaksud untuk menutup mata, tetapi jangan kerana disebabkan oleh satu kesilapan,  kita terus melupakan jasa-jasa dan sumbangan hero Malaysia ini  terhadap negara.

                            catatan oleh : sya greenalista       
                                   

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..