8.11.14

Chong Wei tetap di hati..

                Dato Lee Chong Wei,pemain badminton kebangsaan yang telah banyak kali mengharumkan nama negara telah disahkan positif  ujian doping . Berita yang meggemparkan ini semestinya memberi kejutan kepada seluruh Malaysia terutamanya penyokong setia Dato Lee Chong Wei.

will always be my hero..
           
Pastinya banyak tohmahan-tohmahan yang bakal menghujani beliau selepas peristiwa ini. Tidak lari dari spekulasi dan pandangan-pandangan negatif  seluruh Malaysia bahkan mungkin seluruh Asia. Walau apa pun, harus diingat bahawa Dato Lee C.W telah banyak kali mengharumkan nama negara ke persada antarabangsa.
           Cerita di sebalik peristiwa ini hanya beliau yang tahu,dan mungkin beliau mempunyai alasan tersendiri samaada secara sengaja mahupun tidak sengaja. Pada masa-masa seperti ini masyarakat tidak seharusnya membuat kesimpulan sendiri atau menuduh secara melulu bahkan seharusnya memberi sokongan kepada beliau,...bukan bermaksud untuk menutup mata, tetapi jangan kerana disebabkan oleh satu kesilapan,  kita terus melupakan jasa-jasa dan sumbangan hero Malaysia ini  terhadap negara.

                            catatan oleh : sya greenalista