Skip to main content

Yang mana lebih susah?


        Dulu time aku study kat kolej,aku ingat nama-nama bakteria dan virus adalah nama yang paling susah  untuk dihafal dan disebut..keadaan inilah yang menyebabkan aku sering 'pengsan' berdengkur time kelas microbiology..sungguh aku tak minat hafal nama-nama microbs!..
         Tapi rupa-rupanya ada lagi nama-nama saintifik yang boleh membelitkan lidah menyebutnya..iaitu nama pokok!..replys believe it or not tengok sendiri picture  kat bawah ni..






       Aigooo.. susahnyaaa nak sebut! Rasanya aku cuma boleh ingat kurang dari 3 minit..senang lagi untuk aku ingat nama-nama bakteria dan virus..at least aku masih boleh eja salmonellae sampai sekarang !..hoho..


                              catatan oleh : sya greenalista     

Popular posts from this blog

Muka Cantik Hati Binatang

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Jom Berkenalan Dengan Ziefa Soap

     First of all,entry ni tidak dibayar oleh mana-mana pihak (i just share it due to the outcome thats really works for me which i love it!) So tak ada istilah biased ea awak2 dan entry ni sedikit panjang so Sha cuba make it as interesting as possible ^_^