Skip to main content

Yang mana lebih susah?


        Dulu time aku study kat kolej,aku ingat nama-nama bakteria dan virus adalah nama yang paling susah  untuk dihafal dan disebut..keadaan inilah yang menyebabkan aku sering 'pengsan' berdengkur time kelas microbiology..sungguh aku tak minat hafal nama-nama microbs!..
         Tapi rupa-rupanya ada lagi nama-nama saintifik yang boleh membelitkan lidah menyebutnya..iaitu nama pokok!..replys believe it or not tengok sendiri picture  kat bawah ni..






       Aigooo.. susahnyaaa nak sebut! Rasanya aku cuma boleh ingat kurang dari 3 minit..senang lagi untuk aku ingat nama-nama bakteria dan virus..at least aku masih boleh eja salmonellae sampai sekarang !..hoho..


                              catatan oleh : sya greenalista