Skip to main content

Arghh! Blue tick punya pasal!

       Ermmm...tumpang tanya...blue tick yang kat whatsapp tu, boleh tak kita disablekan..kalau boleh...macam mana ekk??? Sejak ada blue tick ni menyusahkan lak aku rasa...terutamanya bila terlalu busy  nak reply, cuma sempat baca..ada gak member-member yang terasa hati especially yang berjiwa sensitif kat luar tu...aku pon camtu gak sebenarnya..hehe..kalau aku tengok dah ada blue tick, means dah baca..1st impression aku "tak sudi nak reply ke ?"..ada gak yang sedap je menyindir dah baca tapi tak reply..huhu...serabuttttttt...


    Ada kebaikan makcik whatsapp create blue tick tu..tapi kalau aku boleh disable lagi bagussss..cuma aku tak tau macam mana nak disable...kalau korang tau...tolong laaa share ngan aku ekk...terima kasih banyak-banyak  ^_^  S.O.S..


     

Comments

  1. hahaha..mmg masalah besar blue tick ni kan..
    sebaik akak x heran sgt kalau hb x reply walupun da nmpak blue tick sbb dah tahu die bz kat opis hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kalau jenis semua orang jenis yang memahami cam akak ok laaaa..ada certain orang yang sensitif tahap naga..susah tol... ^_^

      Delete
  2. hehe. i feel u sis. tak bestnya. kekadang bole jadi isu rumahtangga hahahaha. tapi takleh disable rasanya T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tu laaa..naik pening sha cari macam mana nak disable benatang ni..hehe ^_^

      Delete
  3. hahah..benda ni memang selalu jd punca..

    ReplyDelete
  4. hewhew... kan!!!! memg sometimes menyusahkn seb kadang2 time moody tu mls nk reply apa2 msg...hehe.. tp blue tick tu muncul kalau sapa dh update wa dia. cuba kalau try uninstall update wa, agaknya blik kpd yg lama kot...

    Norsalihah

    ReplyDelete
  5. Rasanya macam tak boleh kot nak hilangkan tapi cara mudah nak mengelakkan yelah dengan hanya membaca dari 'front page' tanpa klik pada msg2 tersebut, tapi kita cuma boleh baca sikitlah jika msg nya panjang berjela... once kalau kita dah klik baca penuh, dia akan jadi biru...

    ReplyDelete
  6. Satu lagi cara mudah adalah dengan pergi ke
    Setting - Account - Privacy dan kemudian pergi ke bawah bahagian read receipts dan delete tanda kat situ... Then test2 lah hantar msg kat orang,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. oww nanti sha try ek..thankss sooooooo much!.. ^_^

      Delete
    2. Dah try tak Irissha? Sy dah cuba memang dah tak ada 2 thick biru tu..

      Delete
    3. dahhhh...thanks so much!..berjaya... ^_^

      Delete
  7. ha ah kadang-kadang terasa juga bila dah blue tick tapi orang tu tak reply...tapi think positif jelah, orang yang kita whatsapp tu tengah busy...hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau semua orang think positif cam puteri ni kan best.. ^_^

      Delete
  8. hmm...kalau sy tgk de blue tick tu sy anggap jer penerima tu masih bz..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang saya camtu gak..tapi ada laa certain member yang over sensitif kalau kita tak reply..hehe

      Delete
  9. nasib baik sya tak ada whassap..ahahha..aman sikit tak payah fikir bukan2..hehehe

    ReplyDelete
  10. hihi..kadang2 menyusahkan juga tick blue tu, tpi sometimes da kebaikanlah juga sbb kita tau org yg kita mesej tu mmg da baca msj kita..tak nak balas terpulang la kot hihi..

    ReplyDelete
  11. Bos tau kite dh bce msg die blom.. X leh tai ci la lpas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..yuppp salah satu sebab tak bestnyaa blue tick ni! ^_^

      Delete

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..