Skip to main content

Alia Haryanie - Wanita yang Tabah

           Kepada sesiapa yang mengikuti perkembangan blogger Alia Haryanie pastinya sudah tahu kisah hidup dan ketabahan beliau selepas dihujani dengan pelbagai ujian. Tadi aku terbaca satu entry mengenai Alia Haryanie, seorang ibu tunggal yang ditinggal suami, sering keluar masuk hospital kerana penyakit yang dihidapi beliau. Satu persatu entry beliau aku 'kupas' bertemankan tisu...sebak weii..apatah lagi bila aku tengok gambar anak-anak beliau, air mata tak berhenti berlinang...

      Life is test...the one who kneels to Allah (Taala) can stand up to anything. Hidup tidak selamanya indah..dan tidak selamanya menongkah langit..dan tidak selamanya langit itu mendung,penuh dengan awan...hidup ibarat roda,tak selamanya berada di atas dan tak selamanya berada di bawah. Kasih mama pada anak anak sehingga hujung nyawa..Bertabahlah wahai permata hati mama menghadapi ujian Ilahi.Sesungguhnya Allah Maha Mendengar dan Maha Pengasihani.Kita ada Allah,Allah itu dekat..
           (sedikit coretan dari blog Alia Haryanie)
   
             
        Alia Haryanie kini hanya mampu menyara anak-anak dengan berniaga secara online disebabkan oleh faktor kesihatan dan fizikal yang tidak mengizinkan. Berikut merupakan antara barangan jualan beliau :
 Kain pasang RM50 termasuk pos laju (harga modal)


             

*klik SINI untuk lebih banyak pilihan *

Serunding dan popia

   

Serunding Daging 250 gram RM 18
Serunding Ayam 250 gram RM 18
Serunding Ikan 250 gram RM 12
Popia Simpul   Rm 30 sekilo
Karipap mini berintikan serunding ikan Rm 26 sekilo
Untuk sebarang tempahan pm : Alia Haryanie - 012-9218016
                                                         Email - haryanie.alia@yahoo.com
                                            Facebook - alia haryanie

* tak rugi membantu orang lain yang dalam kesusahan walau hanya membantu menyebarkan *

Comments

  1. Allahuuu...

    Semoga perniagaannya terus maju. Terima kasih sbb beritahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kita doakan yang terbaik untuk beliau..

      Delete
  2. sedih bila baca kisah blogger Alia Haryanie ni .. harap-harap kita semua dapat la membantu Alia Haryanie ni walaupun dengan menulis kan . http://tetamu89.blogspot.com/2015/05/kisah-blogger-alia-haryanie-seorang-wanita-tabah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...kita bantu dengan cara yang kita mampu..thanks sudi baca ^_^

      Delete
  3. Ya, hidup ini adalah ujian.. kerana ujian itu mendekatkan kita kepada Pencipta... :)
    kita doakan Alia tabah dan semoga satu hari nanti hidup dia akan berubah menjadi lebih baik.... Aamiin....


    ReplyDelete
  4. Semoga beliau terus dimurahkan rezeki. Kita pun dah tahu keadaan sis Alia ni begini, bolehlah bantu dengan beli produk2nya.

    ReplyDelete

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..