Skip to main content

Bila Otak dan Hati Tak Senada # 1 - Siapa lebih kuat?


       Hai sang hati, kenapa laa kau tak sebijak sang otak..bila tiba pada situasi di mana memerlukan aku bertindak samaada perlu ikut hati atau otak..selalunya hati laa yang menang!..orang kata ikut hati mati ikut rasa binasa..memang betul!.. tapi unfortunately itu laa AKU!..

        Sekuat mana pon tekad aku nak buat sesuatu yang aku FIKIR perlu buat demi kebaikan diri aku sendiri (supaya aku tak diperbodohkan atau tak mengalami benda yang sama berulang kali atau ditipu dan seangkatan dengannya)..still..bila kena pujuk atau nampak kebaikan a.k.a kesweetan sikit mula laaa aku RASA "wait! mungkin tak perlu kot aku buat camtu..alaa aku tak sampai hati la.."...Dalam situasi apa pon tak kira laa friendship,relationship,"workship"..itu laa aku!..even besfren aku pernah cakap orang macam aku ni mudah kena tipu/kena permainkan...andwe!!!!! 
         Hate to admit..tapi aku realised aku ni jenis yang sangat sangat sangat sangat sangat mudah terpujuk!...macam mana nak kalahkan hati dan menangkan otak ekk??..how to become stronger uolls???...*sigh*...anyway..maaflaa kalau entry for today dari tadi duk cakap pasal AKU..aku dan aku jerrrrrr..bosan ekk baca??? ^_^

Comments

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..