17.5.15

Nasi Lemak Mi Jawa

            Bila masuk jam 10 pagi..mula laa perut aku bergendang..kerja depan mata berlambak tak siap lagi..semua nak kena urgent lak tu...mula-mula aku buat-buat ignore ..masuk jam 11 pagi tak boleh tahan dah!..asid hidroklorik makin 'menggelegak'..kerja banyak lagi!..aku tak peduli..akhirnya aku masuk gak lam pantry..alahai..kosong..bosannya nak makan sorang..nak ajak geng-geng kat luar tu semua orang nampak buzy..arghhhh biarlah...sorang pon sorang laa..
          Okey..im ready with my spoon on my right hand and my fork on my left..nasi lemak kat depan mata tunggu nak kena ngap je..kalau ikutkan hati tak perlu guna sudu dan garpu ni..lambat!..tuang terus masuk mulut..one go!..lapar gilerrrrrr tahap naga matahari!..**************
        Burpppppp (excuse me ) Alhamdulillah kenyang...licin nasi lemak atas meja..tinggal bungkus..tu pon nasib baik tak boleh dimakan..sebelum keluar dari pantry dan sambung kerja,aku duduk rehat jap..lepas makan tak elok bangun terus..sambil-sambil tu aku duk termenung merenung bungkus nasi lemak depan aku..aku mula terfikir...ehhh..bila masa lak aku beli nasi lemak!!!
..bukan pagi tadi aku beli mi jawa ke???!!...ada satu lagi beg plastik warna pink sebijik cam beg plastik nasi lemak tadi kat atas meja depan aku..dalam tu..mi jawa!!..okey now aku konfiden itu memang mi jawa yang aku beli pagi tadi!..
        Erkkk alamakkkk adoiiii..nasi lemak siapa yang aku baham tadi weiiiii....wuuuuwuuuuuu...biane ..chongmal biane..

                    *moral of the story say no to GELOJOH!!*

9 comments:

  1. Hahahaha.... hentam sajalah labu. Lain kali nak makan tu ajak kita, sian tak ada geng nak makan sama2...

    ReplyDelete
  2. tersalah ambil makanan ye,boleh je sebab dah lapar tahap naga matahari :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak boleh pon dah masuk lam perut dah..huhu

      Delete
  3. Hehe, ini memang sangat lucu... Camne boleh lupa yer...

    ReplyDelete
  4. Hahahaha. Nasib baik tak makan kertas buku pensil selipar sebab kbulur sangat

    ReplyDelete

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.