Skip to main content

Nasi Lemak Mi Jawa

            Bila masuk jam 10 pagi..mula laa perut aku bergendang..kerja depan mata berlambak tak siap lagi..semua nak kena urgent lak tu...mula-mula aku buat-buat ignore ..masuk jam 11 pagi tak boleh tahan dah!..asid hidroklorik makin 'menggelegak'..kerja banyak lagi!..aku tak peduli..akhirnya aku masuk gak lam pantry..alahai..kosong..bosannya nak makan sorang..nak ajak geng-geng kat luar tu semua orang nampak buzy..arghhhh biarlah...sorang pon sorang laa..
          Okey..im ready with my spoon on my right hand and my fork on my left..nasi lemak kat depan mata tunggu nak kena ngap je..kalau ikutkan hati tak perlu guna sudu dan garpu ni..lambat!..tuang terus masuk mulut..one go!..lapar gilerrrrrr tahap naga matahari!..**************
        Burpppppp (excuse me ) Alhamdulillah kenyang...licin nasi lemak atas meja..tinggal bungkus..tu pon nasib baik tak boleh dimakan..sebelum keluar dari pantry dan sambung kerja,aku duduk rehat jap..lepas makan tak elok bangun terus..sambil-sambil tu aku duk termenung merenung bungkus nasi lemak depan aku..aku mula terfikir...ehhh..bila masa lak aku beli nasi lemak!!!
..bukan pagi tadi aku beli mi jawa ke???!!...ada satu lagi beg plastik warna pink sebijik cam beg plastik nasi lemak tadi kat atas meja depan aku..dalam tu..mi jawa!!..okey now aku konfiden itu memang mi jawa yang aku beli pagi tadi!..
        Erkkk alamakkkk adoiiii..nasi lemak siapa yang aku baham tadi weiiiii....wuuuuwuuuuuu...biane ..chongmal biane..

                    *moral of the story say no to GELOJOH!!*

Comments

  1. Hahahaha.... hentam sajalah labu. Lain kali nak makan tu ajak kita, sian tak ada geng nak makan sama2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ajak pon org tu tak sudi!..haha

      Delete
    2. Ye ke? Macam terbalik je statement tu...ahaksss

      Delete
  2. tersalah ambil makanan ye,boleh je sebab dah lapar tahap naga matahari :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak boleh pon dah masuk lam perut dah..huhu

      Delete
  3. Hehe, ini memang sangat lucu... Camne boleh lupa yer...

    ReplyDelete
  4. Hahahaha. Nasib baik tak makan kertas buku pensil selipar sebab kbulur sangat

    ReplyDelete

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..