Skip to main content

Nakada Air Fryer Review - ( Popia cheese versi air fryer )

                    Kepada korang yang ada plan atau tengah survey nak beli air fryer...ni Sha nak share one of it. 
    Brand  Nakada ni sebenarnya agak asing bagi Sha, kali pertama beli brand ni  (dari Go Shop )...hari tu tengok Chef Wan promote , macam menarik...so try beli satu sebab memang dah lama plan nak beli air fryer. 


                  Sha tertarik dengan Nakada Air Fryer ni sebab kapasiti yang besar..design lain dari yang lain..bahagian atas transparent jadi senang kita nak pantau tanpa perlu buka...setakat ni Sha dah guna selama hampir dua bulan so far worth buying...
                 Sha dah try masak nugget,sosej,ikan goreng,ayam goreng (wing),whole chicken,pizza,fries...

                                           
              so far kek belum try lagi...yang paling menarik Sha nak kongsi dengan korang...bulan lepas Sha buat  POPIA CHEESE...menjadi..lebih rangup dari versi deep fry! ...cepat dan mudah.

                   

                  

      

                  Cuma satu je yang Sha rasa kurengggg sikit...kalau ikut suhu dan masa exactly macam dalam manual ...lambat masak...most of the time buku manual  Sha tolak tepi..memang sejenis yang derhaka.  

Comments

  1. Assalamualaikum Sha. SS pun tengah usha 1 juga ni... nice info ni... Thanks Sha. =D

    ReplyDelete
  2. menariknya tengok kulit popia tuh... nampak kering tanpa minyak dan masak sekata

    ReplyDelete
  3. Ok air fryer kitorang kecil.

    ReplyDelete

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

       A;   " Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..                B:    " Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."        Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..       Kalau  boyfriend or girlfriend  korang cakap " dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu" ..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada  couple  korang,  confirm!   at least 0.5 %  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak  secure ..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..      Yang pertama,sebab korang sayangkan  couple  korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang.. so  memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..                              

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors 😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢 "asal ada dinner/function  tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏 ....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain, blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 . ini gambar asal sebelum makeover ..