Skip to main content

Nakada Air Fryer Review - ( Popia cheese versi air fryer )

                    Kepada korang yang ada plan atau tengah survey nak beli air fryer...ni Sha nak share one of it. 
    Brand  Nakada ni sebenarnya agak asing bagi Sha, kali pertama beli brand ni  (dari Go Shop )...hari tu tengok Chef Wan promote , macam menarik...so try beli satu sebab memang dah lama plan nak beli air fryer. 


                  Sha tertarik dengan Nakada Air Fryer ni sebab kapasiti yang besar..design lain dari yang lain..bahagian atas transparent jadi senang kita nak pantau tanpa perlu buka...setakat ni Sha dah guna selama hampir dua bulan so far worth buying...
                 Sha dah try masak nugget,sosej,ikan goreng,ayam goreng (wing),whole chicken,pizza,fries...

                                           
              so far kek belum try lagi...yang paling menarik Sha nak kongsi dengan korang...bulan lepas Sha buat  POPIA CHEESE...menjadi..lebih rangup dari versi deep fry! ...cepat dan mudah.

                   

                  

      

                  Cuma satu je yang Sha rasa kurengggg sikit...kalau ikut suhu dan masa exactly macam dalam manual ...lambat masak...most of the time buku manual  Sha tolak tepi..memang sejenis yang derhaka.  

Comments

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..