Skip to main content

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

       Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelaki camtu..
 
      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?


1) Kurang keyakinan diri
          Maksudnya kat sini bukan laaa korang yang menackle tu yang kurang keyakinan diri..tapi si gadis tu sendiri..kurang keyakinan diri selalunya dari segi rupa dan penampilan..mungkin si gugurl tu ingat korang saja nak mengejek or nak permainkan dia..

2) Ayat berlebihan
         Haa nak ngorat pon kena dengan cara yang betul..perempuan paling anti dengan lelaki yang suka mengayat berlebihan time baru mula-mula nak masuk line..ini adalah antara contoh-contoh ayat berlebihan yang buat perempuan rasa.."ermm..scary laa mamat ni"..
         ayat 1 (ala psiko) : "hai awak..awak comel sangat..tak pernah jumpa perempuan secomel awak..awak buat saya termimpi-mimpi..nak wassap awak please3..saya single dan saya teringin sangat nak kapel ngan awak.. tolong sangat jangan hampakan permintaan saya ..".    
         ayat 2 (ala desperate) : "asalammualaikum nama sy ***** ingin berkenalan bersama saudari disana ada nombor pon tak?...just sy ingin berkawan dulu aje dan sy skrg tgh berbujang..plssss..help me cik saudari "..       
3) Pengalaman lepas
           Salah satu lagi sebab kenapa perempuan tak layan lelaki... pengalaman bercinta sebelum ni dia pernah dikecewakan..bila dah kecewa so buat dia trauma nak terima lelaki dan takut kejadian yang sama berulang lagi..
4) Tak cukup syarat
            a.k.a memilih!..satu lagi sebab korang tak kena layan.... korang tak menepati kriteria-kriteria jejaka idaman si gadis tu..contohnya..korang terlalu handsome. si dia tu pula lebih suka lelaki yang sederhana dari segi penampilan dan paras rupa..bukan apa wahai cik abang sekalian..korang tu bila dah hansome, ramai laa awek-awek cun kat luar sana yang duk kejar korang kan..bila kapel ngan orang camni tiap hari laa makan hati cemburu buta..

5) Setia
          Of course laa sebab dia dah berpunya dan setia kepada pasangannya..maybe thats why dia tak pandang korang..arasso??

         So guys jangan laa cepat sangat buat conclusion sendiri ya..takut nanti bini orang korang ingat sombong lak..hihi..tapi memang tak dinafikan 'spesis' sombong tu memang wujud..tapi tak semua k....but its orait..bunga bukan sekuntum..betul tak?..kalau hari ni korang tak dapat petik bunga tahi ayam idaman korang..mungkin kat taman sebelah ada orkid yang memang dah tersurat untuk jadi hak milik korang selamanya..

                       


Popular posts from this blog

Muka Cantik Hati Binatang

Jom Berkenalan Dengan Ziefa Soap

     First of all,entry ni tidak dibayar oleh mana-mana pihak (i just share it due to the outcome thats really works for me which i love it!) So tak ada istilah biased ea awak2 dan entry ni sedikit panjang so Sha cuba make it as interesting as possible ^_^