Skip to main content

Sumpahan berantai.

 Pernah tak korang terima pesanan ringkas/ mesej / chat yang memerlukan korang kena send semula ke 10 orang contacts korang or something like that ..siap ada warning lagi kalau korang tak buat ..benda-benda tak elok / malapetaka akan menimpa korang lepas baca pesanan tu..seakan-akan sumpahan berantai..
*sumber google*
       
Terus terang aku tak layan sangat benda-benda camni..aku ignore and buat bodoh jerrr lepas baca..MENGARUT sangat!..yang paling annoying yang pernah aku terima,..kalau tak send ke 10 orang kenalan..kesannya..pembaca tu akan MATI MENGEJUT!..hoho..setahu aku ajal dan maut di tangan Tuhan...kalau dah ajal time tu, belum tentu sempat lagi nak klik button send..
        Yang si penyebar tu pon satu hal..tak fikir ke benda-benda camni umpama menyumpah member sendiri..bagus sangat!..annoying kan...

Comments

  1. dulu2 percaya la sebab masih jahil.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. hahah. betol tu sis. Memandai je msj2 kat hujung tu selit, kalau tak send jadi gini,jadi gitulah. Delete terus haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..menyampah tol..x yah layan sangat Effa ^_^

      Delete
  3. hehehe..dlu memang pemes.. siap ada surat tu..
    masa kecil2 dlu,ada terbaca surat berantai..sya simpan lama2..last2 buang..hidup lagi ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sy pon selalu ignore...idop gak ni.. heeeeee

      Delete
  4. Btol.. rasa menyampah... yg spam pun satu hal... wat semak inbox...

    ReplyDelete
  5. Pernah juga dapat SMS macam nie... Tapi teman tak percaya pun benda-benda mengarut macam nie... delete jer terus...

    ReplyDelete
  6. selalu gak, tak pernah percaya pun, jangan layan je :) was here :)

    ReplyDelete
  7. Kadang2 bila disertakan dengan contoh2 dan melibatkan agama, tu yang kita pun naik risau jugak kalau tak send or 'tag' pada orang lain ..ahaksss.
    Tapi pokok pangkalnya kita kena percaya pada qada' dan qadar...
    Sy selalu kalau dapat msg2 mcm tu mmg sy tak baca, terus delete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah menyentuh bab agama tu sepatutnya tak wajar laa buat camtu..seolah-olah mempermainkan..sha pon delete gak..

      Delete

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..