21.1.15

Sumpahan berantai.

 Pernah tak korang terima pesanan ringkas/ mesej / chat yang memerlukan korang kena send semula ke 10 orang contacts korang or something like that ..siap ada warning lagi kalau korang tak buat ..benda-benda tak elok / malapetaka akan menimpa korang lepas baca pesanan tu..seakan-akan sumpahan berantai..

*sumber google*
       
Terus terang aku tak layan sangat benda-benda camni..aku ignore and buat bodoh jerrr lepas baca..MENGARUT sangat!..yang paling annoying yang pernah aku terima,..kalau tak send ke 10 orang kenalan..kesannya..pembaca tu akan MATI MENGEJUT!..hoho..setahu aku ajal dan maut di tangan Tuhan...kalau dah ajal time tu, belum tentu sempat lagi nak klik button send..
        Yang si penyebar tu pon satu hal..tak fikir ke benda-benda camni umpama menyumpah member sendiri..bagus sangat!..annoying kan...

16 comments:

  1. dulu2 percaya la sebab masih jahil.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. hahah. betol tu sis. Memandai je msj2 kat hujung tu selit, kalau tak send jadi gini,jadi gitulah. Delete terus haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..menyampah tol..x yah layan sangat Effa ^_^

      Delete
  3. hehehe..dlu memang pemes.. siap ada surat tu..
    masa kecil2 dlu,ada terbaca surat berantai..sya simpan lama2..last2 buang..hidup lagi ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sy pon selalu ignore...idop gak ni.. heeeeee

      Delete
  4. Btol.. rasa menyampah... yg spam pun satu hal... wat semak inbox...

    ReplyDelete
  5. Pernah juga dapat SMS macam nie... Tapi teman tak percaya pun benda-benda mengarut macam nie... delete jer terus...

    ReplyDelete
  6. selalu gak, tak pernah percaya pun, jangan layan je :) was here :)

    ReplyDelete
  7. Kadang2 bila disertakan dengan contoh2 dan melibatkan agama, tu yang kita pun naik risau jugak kalau tak send or 'tag' pada orang lain ..ahaksss.
    Tapi pokok pangkalnya kita kena percaya pada qada' dan qadar...
    Sy selalu kalau dapat msg2 mcm tu mmg sy tak baca, terus delete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah menyentuh bab agama tu sepatutnya tak wajar laa buat camtu..seolah-olah mempermainkan..sha pon delete gak..

      Delete

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.