Skip to main content

Dulu Badman Sekarang Gentleman

          Masa aku form 5 dulu approximately tahun 200_jeng3..ada sorang mamat ni..tiap hari buat aku menyampah tengok muka dia..asal dia tercongok depan aku..nak pinjam homework laa tuu!..mula laa buat muka and mempergunakan status bestfriend kitorang untuk pancing aku! Benci!...siapa mamat tu?...ehem-ehem ke??..memang takkk arr!..nama tuan empunya badan En Ramadhan Zaini, classmate aku dan juga bestfriend aku..baik orangnya..selalu tolong aku..aku selalu tolong dia gak..so kira baik laa aku..kahkahkah *poyo*..
       
      Tapi yang buat aku menyampah seguni ngan budak ni..selalu malas buat homework!..the next day..early in the morning..mula laa buat muka simpati depan aku..another thing yang buat aku semak ngan mamat ni..selalu minta tolong aku kalau bab nak tackle perempuan.. aku ni yang jadi mangsa minta nombor telefon !..pernah sekali aku sound dia "ko ni belajar malas. Nak tackle pompuan bukan main lagi. Nanti nak bagi anak dara orang makan apa ?? Zaman sekarang hantaran berpuluh-puluh K..ko nak bagi apa kalau tak ada masa depan??"
       Slumber badak dia jawab kat aku.."ehh tak apa..aku kawen ngan kau..haaa..ko kan dah kenal aku sangat ..kalau tak ada beras....no hal!..rumput banyak kat tepi jalan..leh buat cucur rumput ke...sup rumput ke..makanan sihat.haaaa." ....kuanghajooooooo...aku tak leh lupa sampai sekarang..hihi.
      Syukur Alhamdulillah mulut dia tak masin sebab minggu lepas aku dapat jemputan ke majlis kawen dia..kawen jugak budak playboy ni opppss!..itu duluuuuuu..hehe..sekarang dia dah jadi budak baik..kerja pon bagus..pendidik anak bangsa....dulu naik kapcai..sekarang dah ada avanza..tahniah Adhan..aku doakan jodoh korang berkekalan hingga ke akhir hayat, hingga ke Jannah..bertuah mem ko dapat suami macam ko..dulu ko selalu tolong aku..kalau aku tak ada transport nak g kelas tambahan, ko laa selalu jadi mangsa buli aku jadi transport aku kahkahkah..ehh aku ke kau yang jahat lam cerita ni sebenarnya..??????...(2x5)..bila ko baca entry ni, jujur aku rindu nak sakat ko di bulan puasa cam dulu-dulu..ko ingat tak betapa sweetnya aku dulu selalu nyanyi depan ko "berlalulah sudah ramadhan..sebulan berpuasaaaaaa..lalalala"..hahahaha!!!

Comments

  1. Hahaha best juga ada best friend lelaki kan? Saya dulu sekolah menengah semua perempuan so memg tak jumpa lelaki langsung :/ hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. oww yeke..best gak laaa ada kawan laki..tapi sometimes annoying sebab dorang kasar sikit hehe

      Delete
  2. Mula2 baca tu best macam best friend aje... nak sampai ending terasa macam Kuch Kuch Hota Hai pulak..Emmm best friend ehhh? ahakssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mana ada kuch kuch hota hai..tak ada kaitan ngan hati dan perasaan pon encik oiiiii ^_^ kawan satu kelas..

      Delete
  3. so sweet... kawan kawan sekolah yang boleh marah2 ni jarang ada... yang kaki merajuk ada lah... yang dah kahwin dua tiga kali pun ada... hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..Sha pon ramai kawan yang kuat merajuk dulu.. ^_^

      Delete
  4. Hehehe, kalau ada bestfren lelaki masa zaman sekolah ni best sebenarnya, kan? Teringat sampai sekarang, hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaaa apalagi kalau banyak kenangan pahit manis leh cerita sampai ke anak cucu hehe

      Delete
  5. harap2 dia tak bagi bini dia makan rumput

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..x kot..dulu lain sekarang lain ^_^

      Delete

Post a Comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

Muka Cantik Hati Binatang

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Jom Berkenalan Dengan Ziefa Soap

     First of all,entry ni tidak dibayar oleh mana-mana pihak (i just share it due to the outcome thats really works for me which i love it!) So tak ada istilah biased ea awak2 dan entry ni sedikit panjang so Sha cuba make it as interesting as possible ^_^