Skip to main content

Teman Lelaki Misteri.

       Annyeonggg...nak tanya..pernah tak korang lupa akan mimpi korang??..bila terbangun dari tidur kita cuma dapat mengingati 10% dari mimpi tersebut..rasanya sering terjadi pada semua orang kan?..mimpi sebenarnya terdiri daripada gabungan fikiran,imej dan emosi. Mimpi biasanya akan terjadi pada peringkat REM (Rapid Eye Movement) yang mana mengambil masa lebih kurang hampir satu per empat (120 minit) daripada masa tidur kita.Kebanyakan mereka yang berumur 10 tahun ke atas akan mengalami sehingga 4 ke 6 episod mimpi yang berlainan dalam satu malam. Kita akan mula lupa 90% dari mimpi tersebut pada minit pertama selepas terbangun dari tidur..
       Terdapat beberapa fakta yang menarik tentang mimpi yang kita mungkin belum tahu antaranya adalah..
1) orang buta juga mempunyai mimpi
2) mimpi boleh mencegah psikosis (masalah mental yang berkaitan dengan emosi)
3) mimpi yang kita alami adalah berdasarkan apa yang kita tahu dan lihat dalam kehidupan seharian.
4) tidak semua mimpi dalam warna..terdapat mimpi yang terjadi dalam hitam dan putih sahaja
5) bayi tidak akan mengalami mimpi tentang dirinya sendiri sehingga memcecah usia 3 tahun.

     
Okey chuppp!...dari tadi duk cerita tentang teori mimpi..apa kaitan dengan tajuk entry ni doe??..hihi..tajuk bukan main saspen lagi!..sebenarnya malam tadi aku bermimpi dikecewakan oleh seseorang iaitu boyfriend aku sendiri..tapi..lelaki yang memegang watak sebagi teman lelaki aku tu, aku sendiri pon tak kenal!..in fact tak pernah jumpa pon sebelum ni..jeng3..misteri tak??..and this moment aku dah tak ingat langsung pun wajah mahupun nama si dia ( yang pastinya bukan Ungku Ismail Aziz).. dalam mimpi tersebut aku dikecewakan oleh teman lelaki misteri aku tu...hurmmmm..agak-agak sebenarnya mimpi tu ada kaitan tak dengan Entry 8 Januari??...jeng3..

Comments

  1. haha... mimp mainan tidur. tidur tak basuh kaki ni..hehehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  2. fakta menarik ni . betul banyak mimpi bila bangun mudah lupa . hmm , mimpi tu harap tak jadi kenyataan la kan . huhuu

    ReplyDelete
  3. oh pernah jugak mimpi macam tu, mimpi org yg tak kenal. ntah sape2 lah yg kita mimpi tu kan. hehe

    ReplyDelete
  4. nanti satu hari kalau terjumpa lelaki tu akan kata 'macam pernah aku jumpa ini urang... tapi dimana yer??' hehehehe

    ReplyDelete
  5. Sy ni memang senang tidur..asal lentuk je tidur. Tapi jarang pulak sy bermimpi.
    Jadi cara bagaimana sy nak bermimpi adalah dengan ikut style Labu Labi..berangan2 sebelum tidur..ahakss.. Pergi cari kayu pergi cari kayu..pergi cari kayu pergi cari kayu...
    Emmm tapi yang pelik nya bila berangan nak jumpa Sha, mimpi asyik keluar Nora Danish..asal berangan nak jumpa Sha , keluar Nora Danish... Lagi pelik, bila berangan nak jumpa Nora Danish, tak pulak keluar2 Sha dalam mimpi... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiii diaaaaaaa..hihihii..Sha ngan nora danish jauh panggang dari api..macam mana tuuu...minat nora danish ekkkkkkkkkkk

      Delete
    2. Sebenarnya tak adalah minat sangat.. minat biasa je. Nora Danish je yang minat kat kita..ahaksss.

      Delete

Post a comment

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.

Popular posts from this blog

"Makeover'' Jubah Terpakai Jadi Blouse

       Holaaa cute visitors😘😘😘 Pokok pangkal entry harini bermula dengan bebelan Encik Suami... Jubah ni Sha jahit time nak ikut dinner jabatan. Dan Encik Suami kata  📢"asal ada dinner/function tak sah takbuat baju baru..pakainya sekali jer,pastu simpan dalam almari''😏....memang betul pon  ^_^  so terus dapat inspirasi nak makeover kepada benda lain,blouse contohnya...boleh pakai jalan-jalan selalu..duit pun jimat..sejuk wallet laki i🙏 .

Sebab-sebab perempuan tak layan lelaki

Okey guys..pernah tak korang?? nak tackle perempuan ended with tak kena layan..even tak kena pandang  pon??..selalunya first impression korang... "ciss..sombong!..tak lawa mana pon.."..betul tak?..perempuan kalau jenis yang suka melayan selalu kena cop murahan..kalau jual mahal korang cakap sombong lak..lelaki suka minta gambar perempuan, kalau lawa boleh ajak couple..kalau tak lawa sepantas kilat jari tu tekan button 'block'..kan kan kan..hihi...tapi TAK SEMUA lelakicamtu..

      Perempuan yang tak layan lelaki tak semestinya diorang tu sombong..diorang mesti ada sebab dan alasan tersendiri..antara sebab-sebab perempuan tak layan lelaki..?

Abang angkat..Adik angkat...boleh percaya ke??

A;  "Dont worry laa syg,dia adik angkat i jerr..tak lebih dari tuu.."..

       B:" Tak laa syg..abg John Doe tu abg angkat bby jerrrrr.."

     Pernah tak korang jumpa situasi  macam ni?..mungkin bukan pada diri korang sendiri..mungkin kawan-kawan atau orang di sekeliling korang..
      Kalau boyfriend or girlfriend korang cakap "dia just adik/abang angkat i..tak lebih dari tuu"..apa korang akan rasa?..dalam 100% kepercayaan korang pada couple korang, confirm!at least 0.5%  dari 100% tu korang akan rasa cemburu dan rasa tak secure..betul tak?..kalau betul ,normal laa tu..
     Yang pertama,sebab korang sayangkan couple korang..bak kata pepatah,cemburu tanda sayang..so memang akan timbul perasaan cemburu dengan kehadiran (baru) perempuan/lelaki lain diantara korang..