4.10.15

Anda Pernah Kena???

     fuhh2..*tiup sikit*..mak aii lamanya dah abaikan teratak hijau ni..berdebu,berhabuk,berkulat complete set semua ada...'hutang' nak visit balik korang2 dah bertimbun..aku bukan malas update blog, tapi disebabkan oleh beberapa perkara yang tak dapat dielakkan tak mengizinkan aku untuk selalu update teratak hijau hamba ni...buzy dengan kerja, jatuh sakit, masuk hospital untuk operation, MC lama aku balik kampung (yang ada line internet macam ciput..huhu)...
        Anyway..cukuplah dengan mukadimah yang serba ringkas tu..hari ni aku nak share 3 situasi (kecuaian diri-sendiri) yang aku rasa  cukup annoying ...pernah tak korang..

1) lepas beli top up..gores..pastu korang enter dan kad top up tu korang buang terus dari kereta (kantoi buang sampah ^_^)..tak lama lepas tu korang dapat sms .."sorry the service is temporary unavailable,please try again later"...maksudnya top up yang korang dah enter dan campak ke mana entah tadi tak masuk lagi!..kalau top up 5 inggit 60 posen mungkin boleh redha..tapi kalau rm 30.60 dan ke atas???...*series aku rasa nak campak keluar sekali fon*


2) time korang lapar giler..masak nasi..rupa-rupanya korang lupa nak tekan button 'cook'..sejam kemudian lepas masak lauk semua korang datang semula...buka tutup periuk nasi...tadaaaa!!!...beras masih berenang kuak lentang dalam air.....masa tu dah lapar tahap naga...timbul perasaan yang sangat 'best'  giler2 sebab tak tau nak salahkan siapa!

3) lebih kurang macam situasi nombor 2...fon korang  lowbatt giler...tinggal 1 bar 10%..korang connect charger tapi lupa nak on suis...time  tu korang nak keluar..lepas mandi dan bersiap time nak gerak ...ambil fon..baru korang perasan tak charging...*STUPOR*..           
        Situasi-situasi dia atas tu semuanya aku pernah alami dan sangat mencabar tahap kesabaran aku...sakit hati rasa macam dicarik-carik sebab tak tau nak salahkan siapa...pernah tak korang???

15 comments:

  1. Benda paling stress !! Lagi2 bab charger .haha

    ReplyDelete
  2. Fuhh2 banyaknya debu... ketiga-tiga situasi pernah jadi dan tetiba mulut keluar perkataan tak sepatutnya...

    ReplyDelete
  3. Hahahaha no 2 dan 3 tu selalu kena. Dah terkena pun tak serik-serik lagi, asyik lupa je :)

    ReplyDelete
  4. hehe...memang penah alami terutama yang no dan 3 tu
    sengsara jwa dan raga dibuatnya!

    so sekarang camne? dah sihat ke?
    sakit apa sampai lama dok hospital

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sekarang dah ok dah...dah boleh panjat pokok ^_^ ...bukan sakit series cik Yana..lama duk hospital sebab tunggu nak operate & luka sembuh lepas operate tu..

      Delete
  5. 2 dgn 3 tu sy selalu buat...hahaa
    yang first tu, next time tau dah kan ap nk buat? jgn buang smpah ikut tingkap keta,,hahaha... Kadang2 ada hikmah benda yg jadi ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tu laa...balasan Sha buang sampah merata-rata 😭

      Delete
  6. hahahahahaaa...!! yang ni serius kelakar ngeri tahap nak hempuk kepala kat dinding toilet... ok baaiiii... :p

    ReplyDelete
  7. bab baling charger tu betul :-)

    ReplyDelete
  8. lupa nk on suis tu mmg biasa trjadi kt aku., buat kulit aku btukar jdi ijau., nsib baik msih dlm kawaln jer., klu x priuk ngan charger aku telan., huhuhu

    ReplyDelete
  9. Hahahaha... next time buat keja tu jgn la kelang kabut sangat... rileks... tarik nafas dalam-dalam... :)

    ReplyDelete

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.