14.8.16

Tipu Doktor Untuk Dapatkan Rawatan..penangan Pokemon Go

         

google
                   
         "Tak sampai 30 minit selepas Pokemon Go dilancarkan, saya dikejarkan ke Bahagian Kecemasan kerana terjatuh ke dalam parit semasa sedang khusyuk bermain permainan tersebut. Doktor mengesahkan bahawa saya mengalami kepatahan di bahagian tulang metatarsal kelima di kaki saya dan mengambil masa lebih dari sebulan untuk pulih..saya memberitahu doktor bahawa saya terjatuh semasa membawa anjing saya berjalan-jalan kerana
jika saya memberitahu beliau saya terjatuh semasa mencari pokemon, it will make me looks stupid ..hahaha" kenyataan seorang mangsa 'penangan Pokemon Go' .
             Kejadian berlaku di Washington pada bulan Julai yang lepas. Seperti yang kita tahu game ni agak baru di Malaysia. So far belum ada terdengar or terbaca berita yang sahih terjadinya kejadian seperti ini di tempat kita.


dulunya taman tempat berzumba...kini..taman pokestop..alhamdulillah pengunjung makin ramai ^_^ parking pon sesedap rasa sebab space tak cukup..dahsyat aihh

             Beberapa hari yang lepas aku jalan-jalan kat taman berdekatan dengan kawasan tempat tinggal aku. Mulanya aku ingatkan ada event, sebab kereta bersepah parking kat tepi jalan...bila aku sampai kat kawasan dalam taman tu rupanya ramai yang tengah usha pokemon..dah macam zombi main handphone  aku tengok...apa-apa pon bagi korang yang suka main game ni..sentiasa laa berhati-hati ea..jangan terlalu taksub dan lalai..berhati-hati dan jaga keselamatan diri..itu yang penting..
         

8 comments:

  1. Dok nampak keburukan dari kebaikan...

    ReplyDelete
  2. Betul tu esp kalau ada sesiapa yang main semasa memandu. Lagi bahaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh elakkan main sambil memandu..boleh membahayakan nyawa orang lain..

      Delete
  3. memang tak elok la sampai ketagih sume sampai xsedar keliling mcm mana. seb baik uninstall da aritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..nampak sangat game ni akan melalaikan...huhu

      Delete
    2. kalau pandai kontrol x pe... tapi mostly macam tu la.. semua pakat lali dengan game nih..

      Delete
  4. pokemon go punya pasal.. hahaha

    ReplyDelete

Beli buku beli pen,
Tulis nota buat catatan
Terima kasih sudi komen,
kunjungan kembali dijanjikan.